» let's put tomorrow in a bottle

I fredags hade alla elever på Timrå gymnasium studiedag. Men snäll som jag (och några ur HR3) var så ställde vi upp på en beställning våra lärare hade fått från Ljustorps Penisonärsförbund.

Vi elever började dagen vid 12 och det var en aning konstigt att komma till en helt tom skola, även fast man är helt isolerad från själva skolan då man står i köket. Jag fick börja med att baka lingonbröd som blev uppskattat av de äldre folket fick man höra mot kvällningen.

Sedan åkte jag och ett par stycken till Ljustorp där middagen skulle hållas. Vi dukade i ordning, förberedde lite för kvällen och sen åkte vi tillbaka till skolan, slängde i oss lite mat och sen var det i blixtfart tillbaka till Ljustorp för att lägga smörtallrikar, brödtallrikar, ställa ut diverse drycker samt börja lägga förrätterna. Maten skulle börja serveras 18.00 och ungefär 20 minuter innan så ställde vi ut dryckerna, brödet och smöret. Som tur var så slapp jag på nåt vis undan att bära ut mat men det var lika bra på grund av mina sträckta muskler i armarna.

Alla maträtter (förrätt, varmrätt, efterrätt) var uppskattade av de äldre folket och flera stycken kom in i köket och tackade så mycket. Dom skickade till och med runt en skål till allihopa för att ge oss dricks, blev väl runt 300 kronor var rätt ner i fickan. Dessutom tjänade vi en stor summa till klassresan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0